Umro bolivudski glumac Irrfan Khan

Bollywoodski glumac Irrfan Khan, koji je širom svijeta poznat po ulogama u filmovima “Milioner s ulice” i “Jurassic World“, umro je u 53. godini.

Khan je jučer primljen u bolnicu u Mumbaiju nakon što je pretrpio infekciju bubrega. Nakon pogoršanja stanja preminuo je danas.

Khan je 2018. godine objavio da mu je dijagnosticiran neuroendokrini tumor i opisao je svoju borbu s rakom.

“Tužno je što moramo obavijestiti javnost da je Irrfan preminuo. Bio je jaka duša, neko ko se borio do samog kraja i ko je nadahnjivao sve koji su mu se približili. Nakon što mu je dijagnosticiran tumor ubrzo je uzeo život u svoje ruke i borio se u mnogim bitkama koje su uslijedile. Okružen ljubavlju i porodicom za koju se najviše brinuo napustio je ovozemaljsko prebivalište. Molimo se i nadamo da sada počiva u miru”, stoji u saopćenju.

Irrfan je svoju prvu ulogu snimio 1988. godine u filmu “Salaa Bombay” i postao jedna od najpoznatijih zvijezda u Bollywoodu.

Publici širom svijeta poznat je po ulozi inspektora u filmu “Milioner s ulice”. Ovaj film je bio nominiran za deset Oscara, a osvojio ih je ukupno osam, uključujući one za najbolji film, najboljeg režisera i najbolji adaptirani scenarij.