Vijesti

Umro američki glumac Taylor Wily

Taylor Wily, najpoznatiji po ulogama u serijama “Hawaii Five-0” i “Magnum PI”, umro je u 56. godini.

Havajska muzičarka Lina Girl Langi, koja je bila bliska prijateljica Wilyja i njegove porodice, objavila je vijest o njegovoj smrti u svojoj emisiji “Island Life Live” u četvrtak, 20. juna.

“Teška srca dijelim vijest o smrti jedne poznate ličnosti sa Havaja koja je bila i porodični prijatelj”, rekla je Langi u emisiji, “Taylor Wily, bivši hrvač, MMA borac i glumac preminuo je danas u Hurricane Cityju, Utah”.

Njen kolega i voditelj Davey D opisao je Wilyja kao jednu od “najljubaznijih” i “najnježnijih duša”.
Langi nije potvrdila kako je Wily umro. Međutim, napomenula je da iako je glumčeva građa možda bila zastrašujuća, on je bio sve samo ne to u stvarnom životu.

Wily je rođen na Havajima 1968. godine, a karijeru je počeo kao sumo hrvač pod imenom “Takamishu”, prema njegovoj IMDb stranici.

Wily se na kraju prebacio na glumu, počevši od uloga sporednih likova u serijama poput originalnog “Magnum PI”, “North Shore” i “One West” od 1980-ih do ranih 2000-ih.

Kasnije se pojavio u filmovima “Forgetting Sarah Marshall” i “Radical” prije nego što je dobio redovnu ulogu u seriji “Hawaii Five-0”. Bio je u 171 epizodi serije, koja je trajala od 2010. do 2020. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)