Umrla slavna Mari Rose

Rođena je kao Rose Maria Mazeta 15. augusta 1923, u New Yorku, počela je da glumi od treće godine. Radila je na mrežnom radiju u New Jerseyu

Broadwayska i televizijska glumica Rose Marie, najpoznatija po ulozi Sali Rodžers u “The Dick Van Dyke Show,” umrla je u četvrtak, 28. decembra.

Tokom karijere koja je obuhvatila devet decenija, Rouz Mari, osim kao glumica bila je poznata i po pojavljuju godinama na kvizu “The Hollywood Skuares”.

Na sajtu IMDB kažu da se pojavila u 629 emisija ovog kviza. Rouz Mari je pjevala za predsjednike Calvin Coolidge, Herbert Huver, i Frenklin D. Ruzvelt i bio je angažovan od strane Benjamin “Bugsi” Siegel da nastupa u Las Vegasu zajedno sa Jimmi Durante.

– Koja je najbolja stvar koju možete učiniti da usporite proces starenja – pitali su svojemremeno Mari Rouz, ona je odgovorila tako što ćete da ležite.

Carl Reiner, koji je stvorio “The Dick Van Dyke Show” na Twitter je u četvrtak napisao da je neizmjerno tužan zbog smrti Mari Rouz i “da nikada više neće moći da angažuje tako talentovanog izvođača.”

Rouz Mari, kako je rekao, “uvek je imala publiku željnu više”.

– Sve što sam radila trudila sam se da uradim na najbolji mogući način – napisala je na svojoj web stranici Rouz Mari.

Ona je donirala nekoliko ličnih predmeta u muzej, uključujući i njen zaštitni znak – rajf za kosu i cipele iz vremena radijskih dana. Njena karijera donijela joj je tri Emi nominacije – sve za “The Dick Van Dyke Show” – i zvijezdu na Hollywoodskom Bulevaru slavnih u 2001. godini.