Umrla Marion Ramsey, zvijezda filmova ‘Policijska akademija’

Marion Ramsey, najpoznatija po ulogama u filmovima “Policijska akademija” umrla je u četvrtak u svom domu u Los Angelesu. Imala je 73 godine.

Ramsey se nedavno razboljela, ali njen tačan uzrok smrti trenutno nije utvrđen.

Iako mnogi možda poznaju Ramsey po ulozi policajke Laverne Hooks u filmovima “Policijska akademija”, njena karijera započela je mnogo ranije. 1964. godine pojavila se u filmu „Zdravo, Doli!“, A 1970-ih se etablirala kao pozorišni, filmski i televizijski talenat. Na sceni je glumila u „Miss Moffat“, a na ekranu je učestvovala u estradi „Keep On Truckin “ na ABC-u i imala redovnu ulogu u „Cos“ -u.

Ali 1984. donijela je odluku koja će obilježiti Ramseyin uspjeh u karijeri. Prvom “Policijskom akademijom” Ramsey je pronašla filmsku franšizu koja će se snimati kroz 1980-te. Nastavila je glumiti u filmovima do šestog dijela 1989. godine, „Policijska akademija 6: Grad pod opsadom“.

Ramsey je nastavila blistati na ekranu nakon što je napustila franšizu – koja je dalje uključivala još samo jedan film i dvije serije. Glumila je jednokratne uloge u filmovima “Beverly Hills, 90210” i “MacGyver”, dok je posuđivala glas D.I. Holler u animiranoj “Porodici Addams” od 1992. do 1993. godine.

Glumica je karijeru nastavila i u 2010. godini, ponovno se udruživši sa kolegom iz “Policijske akademije” Steveom Guttenbergom za filmove “Lavalantula” (2015) i “2 Lava 2 Lantula!” (2016). Njezina posljednja uloga bila je u filmu “Kad pjevam” iz 2018. godine.