Umrla hrvatska glumica Marija Kohn

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika potvrdilo kako je velika hrvatska glumica Marija Kohn umrla nakon teške bolesti.

– S tugom objavljujemo da je glumica Marija Kohn preminula je jutros 16. jula 2018. nakon teške bolesti. Ispraćaj će se održati u srijedu 18. jula u 13:35 sati na zagrebačkom krematoriju. Počivala u miru – stajalo je u objavi na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Marija je bila jedna od hrvatskih najpoznatijih, ali i najnagrađivanijih glumica s brojnim filmskim i televizijskim ulogama u kojima je jednostavno oduševljavala, a njen život bio je vrlo turbulentan i zanimljiv.

Marija je godinama živjela po malim zagrebačkim sobicama i naporno radila kako bi uspjela u glumačkom svijetu, zbog čega joj je propao i brak. Ali čini se kako u životu doista vrijedi ona da “ko čeka, taj i dočeka”, a Mariji su se vrata glumačkog raja otvorila 1957. godine ulogom šepave Rože u filmu “Svog tela gospodar” za koju je dobila brojne nagrade.

Nakon 40 godina radnog staža, glumica je 1999. godine otišla u mirovinu, međutim unatoč tome, nije se oprostila od glume. Uloge u humorističnim serijama često je nazivala “malim preporodom u životu”. Uvijek ćemo je se sjećati i u ulozi Babe Mare u seriji “Najbolje godine”.