Uloge koje su glumci odbili i uglavnom pogriješili

al-pacinoAl Pacino je odbio ulogu koju je dobio Richard Gere u filmu “Pretty Woman“, kao i ulogu Teda Cramera, koja je pripala Dustinu Hoffman-u u filmu “Kramer vs. Kramera” iz 1986. godine s Meryl Steep.

 

 

 

Sean ConnerySean Connery je odbio ulogu u filmu “The Thomas Crown Affair“, uz ocjenu da je ta uloga slična agentu 007. Connery nije htio da igra ni čarobnjaka Gandalfa u trilogiji “Lord of the Rings“, kao ni Simona Grubera u trećem dijelu “Die Hard“.

 

 

 

clint-eastwoodClint Eastwood, odbio je da bude ‘Superman‘, ali i ulogu kapetana Willard-a u antologijskom filmu “Apocalypse New” Frensisa Forda Coppole.

 

 

 

robert-de-niroRobert De Niro nije želio da bude Isus u filmu “The Last Temptation of Christ“, kao ni Bill ‘The Butcher’ Cutting u “Gangs of New York” i Frank Costello-a u “The Departed” Martina Scorsese-a.

 

 

harrison-fordHarrison Ford je sa svoje strane odbio da igra u “Shindler’s List” Stevena Spielberga.

 

 

 

 

I Am Legend movie image Will SmithWill Smith nije želio da bude Neo u “Matrixu“, kao ni Django u filmu Quentin Tarantino-a “Django Unchained“.

 

 

 

 

mel-gibsonMel Gibson je imao propuste jer nije bio Maximus u “Gladiator-u” Ridley Scott, kao ni Jim Garryson, tužilac u slučaju povodom atentata na predsjednika SAD Johna Kennedy-a u filmu “JFK“. Ulogu je dobio Kevin Costner. Mogao je i da glumi umjesto Alec-a Baldwin-a u “The Departed” ili da bude umjesto Michael Biehn-a u “Terminatoru“.

 

 

michelle-pfeifferMichelle Pfeiffer nije postala fatalna žena u “Basic Instinct” koju je prihvatila Sharon Stone, kao ni agent FBI (Jodie Foster) u filmu “The Silence of the Lambs“.

 

 

 

 

brad-pittBrad Pitt je mogao da bude Neo u “Matrixu“. Scorsese mu je ponudio ulogu u “The Departed“, koja je pripala Mattu Damonu.

 

 

 

 

 

matt-damonMatt Damon je odbio da glumi u ‘Avataru‘. Tu ulogu je dobio Sam Worthington.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar