U septembru počinje snimanje nastavka filma ‘Split’

Samuel L. Jackson otkrio je da će snimanje filma ‘Glass’ početi u septembru. ‘Glass’ je nastavak filma ‘Split‘, režisera M. Night Shyamalan-a, ali je ujedno i dugo iščekivani nastavak filma ‘Unbreakable’. ‘Split’ se u kinima pojavio u januaru ove godine.
Prethodno je Shyamalan najavio da će Sarah Paulson (American Horror Story) pridružiti se Bruce Willis-u, Samuel L. Jackson-u, James McAvoy-u, i Anji Taylor-Joy u nadolazećem filmu.
Režiser je takođe nedavno izjavio kako je završio petu vreziju svog scenarija te da je spreman da krene sa snimanjem.

Samuel L. Jackson je nedavno dao izjavu za Collider i rekao:  “Počinjemo sa snimanjem 18. septembra, a ja počinjem sa snimanjem 25. septembra”.
Ovo je, naravno, odlična vijest za fanove filma ‘Split’ koji je ostvario veliki uspjeh u kinima i dobio solidne kritike.

‘Glass’ je nastavak oba filma, i ‘filma ‘Split’ i filma ‘Unbreakable’. Kraj filma ‘Split’ nagovještava Bruce Willis-a kao David Dunn-a, i uvodi ga tako u film ‘Unbreakable’.
Shyamalan je nedavno izjavio da je film ‘Split’ oduvijek bio povezan sa filmom ‘Unbreakable’, i da je glavni karakter bio u originalnom scenariju za  ‘Unbreakable’. Režiser je otkrio da su neke scene iz filma ‘Split’ napisane prije 15 godina.

Film ‘Glass’ trebao bi se u kinima pojaviti u januaru 2019. godine.