Sarajevska premiera prvog bh. kung fu filma “Gorčina osvete”

Sarajevska premijera filma “Gorčina osvete” bit će u Kinu Kriterion 10. marta sa početkom u 20 sati.

O filmu: 20. jula 2013. godine navršilo se 40 godina od smrti velikog čovjeka, glumca, sportiste, majstora borilačkih vještina i zasigurno jednog od najuticajnijih ličnosti 20. stoljeća. Živio je 32 godine, snimio 5 velikih filmova i ovaj svijet ga nikada neće zaboraviti. Ekipa filmskih i sportskih entuzijasta iz Tuzle je snimila film pod nazivom “Gorčina osvete” i posvetila ga sjećanju na Bruce Lee-a i time dala skromni doprinos obilježavanju ovog tužnog jubileja.

Film je svoju premijeru imao 19. decembra prošle godine u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla. “Gorčina osvete” je jedna bosanska priča, ispričana kroz motive, dijaloge i akciju na tragu kung fu filmova iz 70ih i 80ih godina prošlog vijeka.

Nosioci projekta su članovi Kung Fu Wu Shu kluba iz Tuzle i nekoliko studenata Akademije dramskih umjetnosti Tuzla. Nakon skoro tri godine rada na filmu, u kojem je sudjelovalo 80 učesnika na volonterskoj osnovi dobili smo jedan dugometražni film ljubavi prema umjetnosti i sportu, ali i ideju da je i u ovoj zemlji, u ovim groznim i teškim vremenima, ipak moguće napraviti nešto za što su svi govorili da je nemoguće.

klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *