U prepunoj dvorani kina Tuškanac održana premijera kratkometražnih filmova studenata VERN’a

U prepunoj dvorani kina Tuškanac u ponedjeljak navečer je održana premijera kratkometražnih igranih filmova studenata 2. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, koje su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić – Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Ive Mihalić,  Anisa Galijatovića i mnogih drugih, u filmovima „F60.3“, „Dijagnoza“, „Posljednja piletina“ i „NZG“.

Projekcijama filmova u Tuškancu prisustvovao je i dio glumaca, koji su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu, a premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe poput redatelja Vinka Brešana i Nevena HitrecaĆire BlaževićaMarijana Brkića Brka iz Parnog valjka, Radoslava Jovanova Gonza i glumaca Gorana GrgićaSlavka JurageRenea Medvešeka i Anisa Galijatovića.

„Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja,  mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka , Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih,  kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak, studenti su „bačeni u vatru“ nakon samo godinu i pol učenja, no mislim da su ga dobro obavili i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu”, izjavila je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Prikazani kratkometražni igrani filmovi s popisom glumaca:

  • F60.3 (Laura Anić – Kaliger / Nadežda Perišić – Radović /  Filip Nola / Vid Ćosić / Iva Mihalić)
  • Dijagnoza (Sven Medvešek / Goran Grgić)
  • Posljednja piletina (Slavko Juraga / Pavao Bobinac / Anis Galijatović / Jadranka Đokić / Tena Nemet Brankov)
  • NZG (Igor Kondić / Anis Galijatović / Jadran Grubišić / Mirna Horvatić)