mix

U oktobru gledajte kultne Halloween hitove i nove serije koje će vas prikovati za ekran

Premijere serija

The Family Stallone

Nakon što je odglumio neke od najlegendarnijih likova u historiji kinematografije, Sylvester Stallone –trostruko nominovani za nagradu Oscar – spreman je kamerama dati pristup onoj ulozi koju smatra najvećom svog života: ulozi tate. Ova nova serija, u kojoj glavne uloge glume tri Stalloneove kćerke, supruga i on lično, nudi mjesto za stolom jedne od najpoznatijih holivudskih porodica.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODE 1 I 2 DOSTUPNE OD 2 . OKTOBRA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Fleeting Lies

Mjesec dana prije svog vjenčanja i neposredno prije nego što je imenuju za direktoricu kompanije, Luciu (Elena Anaya) iznevjeri Santi (Quim Gutierrez), njen rival koji je također ciljao na tu poziciju. Lucia zbog toga biva optužena za industrijsku špijunažu i dobiva otkaz bez obzira na sve. Iznenada Lucijin život i budućnost postaju neizvjesni i ona se nađe pred ogromnom dilemom: kako svom momku Basiliju (Hugo Silva) i njegovoj djeci saopštiti da joj je karijera popala i, što je još gore, da više neće primati platu od koje ovisi cijela porodica.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODA 1 DOSTUPNA OD 9. OKTOBRA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Special Ops: Lioness

Kreator serije Special Ops: Lioness je Taylor Sheridan, nominovan za nagradu OscarR. Zasniva se na programu iz stvarnog života i prati Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), pomalo žestoku ali pasioniranu mladu pripadnicu marinaca regrutovanu kako bi se priključila Lioness Engagement timu, te pomogla u rušenju jedne terorističke organizacije iznutra. Zoe Saldana igra ulogu Joe, šefice ureda programa Lioness, koja ima zadatak da obučava, upućuje na zadatke i vodi svoje tajne operativke. U seriji se pojavljuju i Michael Kelly, Morgan Freeman i Nicole Kidman.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODA 1 DOSTUPNA OD 30. OKTOBRA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Nastavci serija

Codename: Annika

Finska detektivka Emma Haka još nije ni završila obuku za tajnog agenta kada biva poslana na misiju u štokholmski korumpirani svijet trgovine umjetninama. Smirena i pribrana Emma počinje da se predstavlja kao temperamentna i vatrena Annika Stormare, s ciljem da se približi Rasmusu Stahlgrenu, radniku u galeriji i osumnjičenom u predmetu koji se gradi protiv do tada nedodirljivog perača novca Blanka. Kako istraga Emmu vodi dublje u podzemni svijet, granice između nje i Annike – koja je nekada bila živa i ostavila za sobom zapetljanu mrežu misterija – počinju da se zamagljuju. Da bi ostala Blanku na tragu, Emma mora donijeti odluke koje mogu zauvijek promijeniti njen i život njenih najmilijih – i pokušati da se u tom procesu ne izgubi.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

Poker Face

Poker Face je serija od 10 epizoda koja prati Charlie (glumi je Natasha Lyonne) dok u svakoj epizodi rješava po jedan misteriozni zločin zahvaljujući izvanrednoj sposobnost da prepozna kad neko laže. Ona krene na put u svojoj Plymouth Barracudi i sa svakim zaustavljanjem susreće nove likove i neobične zločine koji je prosto mame da ih riješi. Ovu seriju je kreirao, za nju scenarij napisao, te režirao i izvršno producirao višestruko za nagradu Oscar nominovani filmski producent Rian Johnson, scenarista/režiser/ producent hit filmskog serijala Knives Out. Pored Lyonne, u ovoj detektivskoj seriji od 10 epizoda glume i Adrien Brody, Benjamin Bratt, Joseph Gordon-Levitt, Simon Helberg i Ellen Barkin.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

The Winner

The Winner je porodična humoristična serija češke i slovačke produkcije koja pripovijeda priču o Viktoru Hudaku (Ady Hajdu), izmišljenom premijeru male evropske zemlje koji završava svoju karijeru u politici i vraća se svakodnevnom životu. Međutim, kada njegov nasljednik radikalno preokrene sve projekte koje je Viktor gradio čitav život, on ubrzo shvata da kad si bivši premijer gotovo da i nemaš nikakvog uticaja. U želji da dokaže kako je i dalje od značaja, on pokušava da se nametne i preuzme vodstvo u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom i tri kćerke. Ali nakon što je previše vremena proveo daleko od njih, i bez ikakve ideje kako stvarni svijet funkcioniše, zatiče porodicu koja je već odavno navikla na život bez njega i uhodani tim dama daleko superiornijih od bilo kog političkog protivnika s kojim se suočavao tokom svoje karijere kao premijer. U seriji također glume Ivana Chylkova i Milan Ondrik.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

Filmovi

Tar

Dvostruka dobitnica nagrade OscarR Cate Blanchett se pojavljuje u glavnoj ulozi u ovoj novoj drami koju je napisao i režirao, za nagradu OscarR triput nominovan, Todd Field (In the Bedroom, Little Children).

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 30. OKTOBRA.

Hit filmovi za Noć vještica

Halloween

Jamie Lee Curtis se vraća svojoj kultnoj ulozi kao Laurie Strode koja ulazi u finalnu bitku s Michaelom

Myersom, maskiranim ubicom psihopatom koji je proganja otkako je prije četiri decenije za dlaku izbjegla njegov ubilački pohod na Noć vještica. Majstor horora John Carpenter, izvršni producent i kreativni konsultant na ovom filmu, udružuje snage s trenutno najpoznatijim kinematografskim producentom horora, Jasonom Blumom (Get Out, Split, The Purge, Paranormal Activity).

Ostali dostupni naslovi: Halloween Ends

Paranormal Activity 2

Nakon što dožive ono što smatraju tek nizom nasilnih upada u kuću, porodica postavlja sigurnosne kamere oko nje, samo da bi shvatila da su događaji koji se odvijaju pred njima zlokobniji nego što izgledaju.

Ostali dostupni naslovi:

Paranormal Activity 3,

Paranormal Activity 4,

Paranormal Activity: The Marked Ones

ODMAH DOSTUPNO ZA STREAMING NA SKYSHOWTIME.

Smile

Nakon što je svjedočila bizarnom, traumatičnom događaju s pacijentom, dr. Rose Cotter (Sosie Bacon)

počinje doživljavati grozomorne događaje za koje nema objašnjenje. Dok silna strava i užas počinju da preuzimaju uzde njenog života, Rose se mora suočiti sa svojom uznemirujućom prošlošću kako bi preživjela i pobjegla od ove zastrašujuće nove stvarnosti.

ODMAH DOSTUPNO ZA STREAMING NA SKYSHOWTIME.

The Black Phone

Finneyja, sramežljivog ali pametnog 13-godišnjaka, kidnapuje sadistički ubica i zaključa ga u zvučno izolovan podrum gdje od vrištanja nema nikakve koristi. Kad nepriključeni telefon na zidu krene da zvoni, Finney otkriva da može čuti glasove prethodnih žrtava ubice. I oni su čvrsto odlučni u tome da se i Finneyju ne dogodi ono što se desilo njima. U glavnoj ulozi je četiri puta nominovani za nagradu Oscar Ethan Hawke u najstrašnijoj ulozi svoje karijere, uz predstavljanje Masona Thamesa u njegovoj prvoj filmskoj ulozi.

ODMAH DOSTUPNO ZA STREAMING NA SKYSHOWTIME.

The Haunting

Tokom ‘60-ih godina 19. vijeka biznismen Hugh Crain je finansirao izgradnju Hill House – prekrasne ali zastrašujuće vlastelinske kuće u koju se Crain nadao da će smjestiti suprugu i djecu. Međutim, Crain u Hill Houseu umire pod neobjašnjivim okolnostima i od tada kruže priče da kuću opsjedaju zli duhovi. 130 godina kasnije, dr. David Marrow (Liam Neeson), koga već dugo fascinira legenda o Hill Houseu, tamo dovodi tri osobe kojima kaže da će sprovesti studiju o poremećajima spavanja s njima kao ispitanicima. Theo (Catherine Zeta-Jones) je naizgled hrabra, ali ubrzo postaje očigledno da je zlokobna reputacija Hill Housea dovodi do ruba nerava. Luke (Owen Wilson) se uskoro nađe u čudu: ako se ovdje zaista radi o proučavanju obrazaca spavanja, zašto onda sve dovesti u ukletu kuću?

ODMAH DOSTUPNO ZA STREAMING NA SKYSHOWTIME.

The Purge

Kada biste svake godine u samo jednoj noći mogli počiniti bilo koji zločin bez suočavanja s posljedicama, šta biste učinili? U The Purge, trileru u podžanru imaginacije, koji prati jednu porodicu tokom jedne noći, četiri osobe će biti stavljene na probu da se ustanovi koliko će daleko ići da se zaštite kada opaki vanjski svijet provali u njihov dom. U imaginarnoj Americi s pretrpanim zatvorima koju potresa kriminal, vlada godišnje dodjeljuje period od 12 sati tokom kojeg bilo koja kriminalna aktivnost – uključujući ubistvo – postaje legalna.

ODMAH DOSTUPNO ZA STREAMING NA SKYSHOWTIME.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)