U krvi zvijezde filmova Star Wars Carrie Fisher pronađeni tragovi više droga

Rezultati obdukcije glumice Carrie Fisher pokazali su da je tri dana prije avionskog leta 23. decembra 2016. godine kada joj je pozlilo koristila kokain, heroin i ekstazi.

Rezultati su utemeljeni na uzorcima toksikologije uzetih kada je Fisher stigla u bolnicu u Los Angelesu, tako da istražitelji nisu mogli odrediti utjecaj druga i drugih lijekova na njenu smrt, jer količine droge pronađene u njenoj krvi nisu bile dovoljne da ukažu na to kada ih je glumica konzumirala.

Mrtvozornik iz Los Angelesa u petak je saopćio da je Carrie Fisher preminula od apneje u snu i “drugih faktora”. Apneja je stanje u kojem osoba prestaje disati na nekoliko sekundi ili minuta, posebno tokom sna.

“Moja mama se borila protiv ovisnosti o drogama i duševne bolesti cijeli svoj života, a na kraju je umrla od toga”, rekla je njena kćerka Billie Lourd.

U saopćenju mrtvozornika također stoji da će uzrok smrti biti naveden kao neodređen.

Podsjećamo, Fisher se razboljela tokom turneje na kojoj je promovisala svoju knjigu “The Princess Diarist” 23. decembra, a preminula je četiri dana kasnije. Njena majka Debbie Reynolds preminula je dan kasnije.