U filmskom mjuziklu okušat će se i Ed Sheeran

Jedan od omiljeni britanski pjevača i tekstopisaca Ed Sheeran kani se okušati kao glumac u filmskom mjuziklu koji će po najavama biti mješavina filmova “Notting Hill” i “Once”, a producenti će u filmu upotrijebiti i Sheeranovu glazbu, piše britanski Guardian.

Muzičar i tekstopisac, čijem trećem albumu predviđaju veliki uspjeh izjavio je da mu je velika želja nastupiti u filmskome mjuziklu za koji će napisati i muziku, piše Guardian. Kazao je da želi niskobudžetni film snimljen u Velikoj Britaniji.

Dvadesetšestgodišnjem Sheeranu gluma nije strana. Godine 2015. pojavio se u nekoliko TV-serija srednjovjekovne drame “The Bastard Executione”, čije je prikazivanje nakon prve sezone prikazivanja prekinuto.

U prošlosedmičnom intervjuu za Guardian, Sheeran je govorio o poteškoćama koje prate slavu i bogatstvo, prenosi Hina.

Ed je prvi muzičar koji je bez pratećeg benda rasprodao sve ulaznice za tri uzastopna koncerta na Wembleyu. Za dosadašnja muzička ostvarenja dobio je brojne nagrade, među kojima su i dva Grammyja.Glazbenik i tekstopisac, čijem trećem albumu predviđaju veliki uspjeh izjavio je da mu je velika želja nastupiti u filmskom mjuziklu za koji će napisati i muziku, piše Guardian. Kazao je da želi niskobudžetni film snimljen u Velikoj Britaniji.