Box OfficeVijestiZanimljivosti

U Engleskoj samo jedan čovjek kupio ulaznicu za novi film Shie LaBeoufa

Man Down‘, ratni triler u kojem glavnu ulogu igra Shia LaBeouf, zaradio je 7 funti u jednom kinu u Engleskoj, što znači da je prodata samo jedna ulaznica, obzirom da se ulaznice za filmove koji nisu popularni prodaju po cijeni od 7,21 funti.


“Jadni Shia,” izjavio je Paul Dergarabedian, medijski analitičar za ComScore. “Ovakav rezultat filma na otvaranju trebao bi da bude u Guinness-ovoj knjizi rekorda”, dodao je Paul.

Film se prikazivao u samo jednom kinu, Reel Cinema u Burnley-u. Sljedeći mjesec film dolazi na DVD-u i Blu-rayu, kako prenosi Guardian.

Nakon što je glumio u nekoliko blockbustera, kao što su ‘Transformersi’ i ‘Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’, LaBeouf je fokusiran uglavnom na nezavisne filmove koji donose različite rezultate u kinima.
Dobio je odlične kritike za ulogu u filmu ‘American Honey‘, ali drugi projekti ako što su ‘The Company You Keep’ i ‘Charlie Countryman’ jedva da su primijećeni kako od publike tako i od kritičara.

Umjesto njegovih filmova, mediji ga uglavnom prate šta radi izvan filmova, kao što je bio slučaj sa nekoliko hapšenja u alkoholiziranom stanju, i kao što su protesti protiv Donalda Trumpa.

‘Man Down’ prikazivan je na Venicijanskom i Toronto film festivalu, ali je dobio loše kritike. U američkim kinima je zaradio 454,490 dolara.