U decembru dolazi postapokaliptična pustolovina “Mortal Engines”

Objavljen je novi trailer za film “Mortal Engines”, adaptaciju epske sage velikog Petera Jacksona koja će premijerno biti prikazana u decembru ove godine.

Ova postapokaliptična pustolovina predstavlja ostvarenje dugogodišnje želje novozelandskog reditelja i scenariste Petera Jacksona da uprizori seriju romana “Predator Cities”. Zajedno sa Franom Walshem i Phillippom Boyensom on je napisao scenarij za “Mortal Engines”.

Reditelj filma je Christian Rivers koji je radio na filmovima “The Lord of the Rings” i “King Kong”. “Mortal Engines” je njegov rediteljski debi.

“Hiljade godina nakon što civilizaciju uništi kataklizmični događaj, čovječanstvo se prilagodilo i stvorilo novi način života. Gigantski pokretni gradovi tumaraju Zemljom, nemilosrdno loveći manje gradove. Tom Natsworthy, koji dolazi iz nižih slojeva velikog grada Londona, nađe se u borbi za vlastiti opstanak kada se slučajno susretne sa opasnom Hester Shaw. Dvije suprotnosti, čiji se putevi nisu nikada trebali susresti, sklope neočekivani savez koji će promijeniti tok budućnosti”, navodi se u opisu filma.

Glavne uloge u “Mortal Engines” tumače Robert Sheehan, Hera Hilmer, Hugo Weaving i Stephen Lang.

Fantastična akcija premijerno će biti prikazana 14. decembra ove godine, a nakon toga kreće u svjetsku kino distribuciju.

Pogledajte trailer: