U BiH pod palicom Harisa Dubice švicarska grupa “The Pixel” snimila spot

Švicarska indie rock grupa “The Pixel” danas je premijerno objavila debitantski singl po imenu “Lost”, a zanimljivo je kako su Švicarci videospot za prvu pjesmu snimili u Bosni i Hercegovini pod rediteljskom palicom Harisa Dubice.

Videospot je snimljen na nekoliko lokacija, i to u poznatom kafiću “Zlatna ribica” i regionalnom centru Mikser House u Sarajevu te na vodopadu Bliha u Sanskom Mostu.

Nekoliko modela iz naše zemlje Švicarci su također angažirali u spotu. Glumac Damir Mahmutović je glumio glavnog lika. Pojavljuju se tu još i manekenka Delila Softić, Dado Hurem, Tarik Ramadan, Ajla Arifović, Samra Mlinar te Lejla Piljević.

“Prvi put smo u Bosni. Zemlja je prelijepa, kao i djevojke, a posebno ove koje se nalaze u našem spotu. Glavni krivac što smo u Sarajevu je Haris Dubica. Željeli smo da nam radi spot i kada smo ga kontaktirali, on je rekao da je na odmoru u Bosni i da se ni zbog koga neće vraćati u Švicarsku. Dan poslije smo ga nazvali i rekli da dolazimo u Bosnu i da tu snimamo spot. Nismo se nimalo pokajali”, kazali su članovi grupe The Pixel.

The Pixel je grupa iz Ciriha koju čine pjevač i basista Gill Paolini, gitarista Basil Züllig, drugi gitarista Maximilan Schmid te bubnjar i prateći vokal Leonardo Guadarrama.

Pogledajte spot: