U Beogradu održana komemoracija i sahrana Šabanu Šauliću uz pjesme, suze i jecaje prisutnih

Čitav region danas se oprašta od kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 17. februara.

Udes se desio u njemačkom gradu Bilefeldu na putu prema aerodromu, a u tom trenutku sa pjevačem u autu su bili njegov kum Boban Stojadinović koji je prošao s lakšim povredama i muzičar Mirsad Kerić koji je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći umro dan kasnije.

Iako je najveći broj pripadnika estrade došao u Skupštinu grada Beograda na komemoraciju, a potom i na Novo groblje gdje će sahrana biti održana, oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, svoj poslednji pozdrav uputili su putem društvenih mreža. 

Tijelo pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, dopremljeno je sinoć avionom Vlade Republike Srbije iz Njemačke, a biti će sahranjen danas u 15 sati na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Komemoracija je počela minutom šutnje, a onda je puštena pjesma “Verujem u ljubav” što je izazvali suze i jecaje prisutnih.

Šabanova supruga Gordana, ćerke Ilda i Sanela, zetovi Bojan Vučković i Bata Mirković, unuk Luka Adžić, iz kuće na Dedinju krenuli su zajedno, u pratnji prijatelja, kumova i članova šire porodice.

Šabanova kuma Zorica Brunclik jedva je od suza održala govor. Nakon njenih riječi puštena je pjesma “Kad vreme učini svoje”.

U velikoj sali među prvima su stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Ceca Ražnatović sa sestrom Lidijom Ocokoljić, Ivica Dačić, Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Ljubiša Tumbaković, gradonačelnik Beograda Goran Vesić…

Također na sahranu je došao i vanbračni sin pjevača Robert Šaulić, koji je stigao u pratnji brata sa majčine strane, a izjave nije želio da daje. Ovo je prvi put da se Robert pojavio u javnosti.

Robert sa ocem poslednjih mjeseci nije govorio, a kako se saznaje ne govori sa bratom i sestrama Mihajlom, Sanelom i Ildom, kao ni sa Šabanovom ženom Gocom Šaulić.