U Australiji proslavljen 81.rođendan Elvisa Presleya

parkes-elvis-festivalElvis Aaron Presley (East Tupelo, 1935. – Memphis, 1977.), američki pjevač. Često je nazivan Kraljem Rock and Rolla ili samo Kraljem, još za života legenda i neokrunjeni kralj rock’ n’ rolla.

U javnosti je počeo pjevati s 13 godina na crkvenim svečanostima i srednjoškolskim priredbama u Memphisu. S 18 godina je napustio školu i poželio raditi kao portir u kinu i kao vozač kamiona. Prvu pjesmu snimio je kao rođendanski dar majci. Prvu ploču snimio je 1954. godine.

Ljudi iz cijelog svijeta kostimirani u odijela i perike koje je legenda nosila su željeli na taj način oživjeti lik i muziku kralja rock and rolla.

Festival koji je održan u gradu Parksu okupilo se više od 20 hiljada Elvisovih fanova kako bi proslavili „kraljev“ 81. rođendan.

Elvis je imao najuspješnije razdoblje od 1960. do 1975. godine u kojem je izdao 52 ploče i još za života ih prodaje oko 600 miliona komada.

Filmsku karijeru započeo je 1956. filmom “Voli me nježno”. Većinom je igrao u muzičkim filmovima osrednje vrijednosti, ali s naslovnim pjesmama koje su redovito postajale hit.
U razdoblju od 1957. do 1966. Presley se nalazio na listi deset najkomercijalnijih američkih glumaca.

1975. za kralja nastupaju ozbiljni zdravstveni problemi, dijabetes, gastritis, a pridružuje se i drogama o kojoj je postao ovisan.
1977. doživljava srčani udar, ali ne mijenja način života.
16. augusta 1977. Elvis pada u duboku komu zbog prevelike količine droge. Liječnici mu pokušavaju spasiti život – ali ne uspijevaju.