U 30. godini umrla glumica Jessica Falkholt

Glumica Jessica Falkholt, koja je krajem decembra 2017. s porodicom stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u Australiji, umrla je u 30. godini.

Doktori iz bolnice St. George obavijestili su medije kako su Jessicu isključili s aparata. Njena šira porodica pristala je na preporuku doktora da Australku, koja je bila u medicinski induciranoj komi, prestanu održavati na životu.

– Počivaj u miru, predivna Jess – poručili su glumici njezine kolege iz australske sapunice “Home and Away“.

Vijest o smrti zvijezde australskih serija došla je svega dan nakon sahrane troje članova njezine porodice. U Sydneyu su ove sedmice pokopani njezini roditelji Lars (69) i Vivian (60) te sestra Annabelle (21).

Porodica je nakon Božića, vraćajući se kući, imala saobraćajnu nesreću na autocesti Princes u blizini Sussex Inleta, južno od Sydneya. Roditelji glumice, Lars i Vivian umrli su na mjestu nesreće nakon što se automobil iz suprotnog smjera zaletio u njihov.

Vozač drugog automobila Craig Anthony Whitall (50), koji je u životu koristio 28 raznih imena da bi izbjegao policiju zbog ranijih prekršaja, također je preminuo. Jessicinu sestra su avionom prevezli u kritičnom stanju u bolnicu u Liverpoolu, gdje je od posljedica nesreće umrla 29. decembra.

Jessica je igrala Hope Morrison u televizijskoj seriji “Home and Away“, a pojavila se i u seriji “Underbelly: Badness“. Glumila je u trileru “Harmony“ koji će se premijerno prikazati sljedeće godine.