Tye Sheridan će glumiti u novom filmu “The Night Clerk”

Tye Sheridan zvijezda filmova X-Men i Ready Player One će glumiti u novoj kriminalnoj drami “The Night Clerk”, napisanu i režiranu od strane režisera “Original Sin” i “Bonfire of the Vanities” scenariste Michael Cristofera. Film će producirati David Wulf, producent predstojećeg filma sa Nicolas Cageom Looking Glass, koji će biti predstavljen u Berlinu naredne sedmice.

Sheridana će biti u ulozi hotelskog noćnog čuvara Bart Bromleya, inteligentnog momka u spektru autizma, koji koristi tajne nadzorne kamere za snimanje gostiju u nastojanju da poboljša svoje vještine društvene interakcije. Međutim, kada je ubijena žena, Bromley postaje glavni osumnjičeni i odbija da otkrije svoje ilegalne kamere koje bi dokazale njegovu nevinost. Kako se policijska istraga zatvara, on postaje blizak sa lijepom gošćom po imenu Andrea, ali uskoro shvati da mora zaustaviti stvarnog ubicu prije nego što postane sljedeća žrtva.

The Night Clerk je režiserski povratak Cristofera, koji je zadnji put režirao erotski triler Antonia Banderasa i Angeline Jolie “Original Sin” 2001. godine i Joliejev Jay McInerneyjev film HBO “Gia” 1998. godine. Nedavno je bio ispred kamere s ulogama u TV serije, uključujući g. Robot, American Horror Story i Ray Donovan.