Turski glumci koji su se upoznali na snimanju, a sada su u braku

Da privatno i poslovno sjajno idu jedno uz drugo svojim primjerom dokazale su i zvijezde turskih sapunica.

Život na setu i cjelodvnevna snimanja ponekad su dovoljan okidač da se među glumcima rasplamsaju ljubavne iskrice.

Brojne zvijezde svoje životne partnere upoznale su upravo na setu, a iznimke nisu ni zvijezde turskih sapunica.

Burak Özçivit i Fahriye Evcen

Glumački dvojac se upoznao na snimanju serije “Ptica pjevica”, potom su snimili i film “Ljubav nalikuje tebi”, nakon kojeg je javnost saznala da su u vezi.

Vjenčali su se 2017. godine nakon četiri godine veze, a 2019. godine dobili su sina Karana.

Inače, Burak se proslavio u sapunici “Sulejman Veličanstven” kao vojskovođa Bali-beg, dok je Fahriye je osvojila domaću publiku u seriji “Kad lišće pada” u kojoj je glumila Nedžlu.

Halit Ergenç i Bergüzar Korel

Upoznali su se na snimanju serije ‘1001 noć’ (emitirane od 2006. do 2009.), u kojoj su imali glavne uloge Onura i Šeherezade, para čija je ljubavna priča prikovala milijune gledatelja širom svijeta za male ekrane.

Međutim, oni su se i u stvarnom životu zaljubili, ostavili svoje dugogodišnje partnere i vjenčali, a u braku su dobili dva sina Alija i Hana.

Kadir Doğulu i Neslihan Atagül

U turskoj se na njih gleda kao ne jedan od najljepši parova u Turskoj. Privlače pozornost i poslovno i privatno. Upoznali su se na snimanu serije “Pitanje časti” prije četiri godine

Kad te pogodi ljubav, ako imaš sreće, povest će te sa sobom. Da uz mene nije bila Neslihan, nego neka druga partnerica, mislim da mi se takvo što ne bi dogodilo – rekao je Kadir te dodao da se njihova ljubav dogodila na prvi pogled.

Ceyhun Mengiroğlu i Dilara Aksüyek

Dilara Aksuyek, koja u „Istanbulskoj nevjesti“ glumi Ipek, u vezi je s glumcem Ceyhunom Mengiroğlu kojega smo gledali u seriji „Tuđi život“ u ulozi Deniza. Upoznali su se na snimanju serije Adi Mutluluk.

Burak Sağyaşar i Hatice Şendil

Ista profesija povezala je i ovaj glumački par. Glavna glumica serije „Sudbina“, u Buraka se zaljubila 2010. godine na setu serije “Karadaglar”. Zbog razdvojenosti njihova se veza našla pred iskušenjem u nekoliko navrata.

Ipak, krize su uspješno prebrodili i na ljeto 2015. godine su se vjenčali. Raskošno vjenčanje održano je na terasi jednog luksuznog hotela u Istanbulu.