Trenutno živim svoje najljepše godine i većinu snova već sam ostvarila

Američka glumica Julia Roberts dala je veliki intervju za prestižni magazin “Harper’s Bazaar”, čija je tema “usudi se”.

Razgovarajući s Oprah Winfrey, koja je radila priču za novembarsko izdanje lista, Julia je pokušala savladati strah od visina, pričala je o starenju, ostvarenju snova, majčinstvu i odnosu sa suprugom Danielom Moderom.

– Strašno se bojim visina. Zanimljivo je da se i moj otac bojao visine. Međutim, na ovom snimanju pazili su da budem na nivou gdje se još mogu smijati i lijepo izgledati – počinje priču “zgodna žena”.

Oprah i Julia su se dotakle i teme snova i njihovih ostvarenja. Glumica je kazala kako trenutno živi svoje najljepše godine i kako je većinu snova već ostvarila, a osvrnula se i na ružan period života i to kako su tabloidi često pisali neistine o njoj i njenom braku.

– Takve stvari zaista znaju da pogode, koliko god mislili da smo jaki, to uvijek utječe na nas. Toliko sam ponosna na svoj brak i zato me najviše bole takve priče. U julu smo proslavili 16. godišnjicu braka i veoma smo sretni što smo pronašli jedno drugo – rekla je Džulija, a Opru je zanimalo kako uspijeva objasniti djeci šta se zbiva u medijima i da to nema veze s realnošću.

– Zapravo, većinu toga oni ne dožive, ali izuzetno je čudno kada se zateknemo u porodičnoj kupovini, a oko nas su novine s našim fotografijama i lažnim naslovima. Tada je stvarno neprijatno – objasnila je lijepa glumica, koja se zatim raspričala o majčinskoj ulozi. Kazala je kako njena djeca nemaju percepciju da im je mama slavna.

– Mislim da nikada neće ni imati tu percepciju. Bila je jedna situacija u kojoj su shvatili da sam poznata glumica i veoma su se iznenadili. Onda su me upitali “jesi li poznatija od Tejlor Svift (Taylor Swift)” – našalila se Roberts i dodala da se raduje razdoblju u kojem će moći sa svojim nasljednicima gledati neke od svojih filmova.

No, ono što je brine je činjenica da je mladima danas mnogo teže odrastati u dobu opsjednutim izgledom i društvenim mrežama. Osvrnula se i na to kako ženama danas nije nimalo lako uz sve uloge i zadatke koje treba obaviti i zato poručila:
– Kao žena, osjećam da smatramo da je sve naša dužnost i odgovornost. Nema ništa loše u tome da supruga ili djecu zamolimo za pomoć i da kažemo “Ne mogu sve sama” – rekla je Džulija.

Poznata kao veliki optimista, Roberts je objasnila čemu treba da učimo buduće naraštaje:

– Ako odgajate mlade ljude u ovom vremenu i ako žudite za promjenama u svijetu i želite bolje svima, morate to prenijeti na djecu i izgledati kao da zaista vjerujete u to da će biti bolje – poentirala je ova glumica.

Osim toga, holivudska ikona, koja je čak pet puta proglašena najljepšom ženom svijeta, kazala je zašto su 50. najbolje godine života.

– Suprug me upitao kako želim provesti 50. rođendan i poželjela sam petodnevno putovanje samo s njim, bez djece. Već nakon nekoliko sati shvatila sam da je veoma čudno što nismo s njima. Na povratku kući stali smo u gradić u kojem sam htjela obaviti kupovinu i prvo smo ušli u radnju surferskim daskama. Dok sam ja razgledavala ostale stvari, Deni se pojavio s ogromnom daskom. Ostala sam iznenađena njenom veličinom i nisam shvatila šta planira s njom, a onda ju je u jednom trenutku pomjerio i iza nje su izvirila naša djeca. Bila sam oduševljena što me uspio iznenaditi i što su u tome učestvovali svi ljudi koje volim. U tome je poenta starenja, da se okružite ljudima koje volite i da im svakodnevno date najbolje od sebe – rekla je Džulija.