Tragična porodična priča zvijezde filma “Sam u kući”

Macaulay Culkin je kao dečak postao milioner, ali ubrzo je upao u pakao droge, i tragedije u njegovom životu su se samo redale.

Glumac Macaulay Culkin kojeg svi pamte po ulozi u filmu “Sam u kući”, pravi je primjer koliko je tanka linija između slave i provalije – na prvi pogled njegov život je djelovao idealno, ali to uopšte nije bilo tako. Macaulay je preživljavao velike porodične traume, što aga je dovelo do dugogodišnje zavisnosti od droge koja je doprinjela njegovoj propasti.

Kit Culkin, otac Macaulay Culkin, želio je da se njegovo četvoro djece bavi showbiznisom. Ali, nije im bilo suđeno. Mekoli je 2008. ostao bez sestre Dakote koja je poginula kada ju je udario automobil. Druga sestra Jennifer je kao i on, postala zavisna od narkotika, i 2015. je umrla od prevelike doze droge.

Macaulay su svetsku slavu donijeli filmovi “Sam u kući” i “Riči Rič”, a pojavio se i u spotu Michael Jacksona za pjesmu “Black and White”. Kada je napunio deset godina postao je milioner. Pisalo se da je njegova porodica skladna i uspješna, ali istina je bila sasvim drugačija.

Naime, otac ga je maltretirao i pohlepno ga je kontrolisao i trošio sav njegov novac. Kada je Macaulay rekao da ne želi da glumi, Kit ga je prisiljavao da nastavi sa snimanjima. Ipak, sa 14 godina Macaulay je objavio da se povlači iz glume, a u porodici su tada počele svađe zbog čega je njegov otac napustio porodicu.

U tom trenutku njegova majka Patricija je optužila muža za zlostavljanje i alkoholizam i počela je borba za starateljstvo nad Mekolijem, a glavni motiv je bilo dječakovo bogatstvo koje je procjenjeno na 11 miliona.

Kako je njegova majka potrošila milione na parnice, porodica je čak živjela i na rubu egzistencije. Međutim Macaulay Culkin je na kraju svoje bogatstvo uspio da sačuva od roditelja zbog čega se posvađao sa oboje. On od tada ne razgovara sa svojim ocem koji je prije tri godine pretrpio težak moždani udar.

A posljednjih godina Culkin šokira svojim izdanjima. Bio je zavisnik od heroina, 2013. je skoro umro kada je pretjerao sa heroinom i lijekovima, a prijatelji su ga našli u posljednjem trenutku.

Mnogi kažu da je za to kriva njegova porodica i otac čija su djela dosta uticala na Culkinov život. Glumac tvrdi da je droga njegova prošlost, kao i da trenutno pokušava da pronađe čime će se baviti u budućnosti…