Top lista 10 najboljih hitova

Pesma “Can’t Stop the Feeling!” američkog pevača Justina Timberlakea najprodavaniji je singl u 2016. godini, prema podacima diskografske kuće Nilsen Mjuzik.

Najprodavaniji hit objavljen u maju ove godine prodat je u 2,5 miliona primeraka (2.438.000), a pojavio se i u animiranom filmu “Trolovi”.

Na drugom mjestu top liste nalazi se poznati američki reper Flo Rida sa pjesmom “My House” i 2.217.000 prodatih kopija, a na trećem je duo The Chainsmokers i njihov veliki hit “Closer”.

Na četvrtom mestu liste je danski pop i soul bend Lukas Graham sa pesmom “7 Years”. Ovo je najbolje rangirana pjesma iz kontinentalne Evrope još od 2012. godine i Belgijanca Gotyea koji je tada pjevao “Somebody That I Used to Know”.

Na ovoj listi petoplasirani je Drake sa “One Dance” i 1.982.000 prodatih kopija od aprila. Ovo je prvi put da se slavni pevač našao u top 10.

Dalje slijede Twenty One Pilots sa “Stressed Out”, nominovani za nagradu Gremi u kategoriji Snimak godine.

Justin Bieber osvojio je sedmo mjesto liste sa pjesmom “Love Yourself”, takođe prvi put na listi deset najprodavanijih u toku godine. Najveći prethodni uspjeh na ovoj listi ostvario je 2012. godine pjesmom “Boyfriend”.

Među 10 najprodavanijih ove godine, našla se još jedna pesma The Chainsmokersa. “Don’t Let Me Down” prodata je u 1.763.000 primjeraka.

Na listi se nalaze i Rijana i Drejk sa pesmom “Work”, Sija i Šon Pol sa “Cheap Thrills”, Twenty one pilots sa pjesmom “Heathens” i Majk Posner sa hitom “I Took a Pill in Ibiza”.

Na top 10 listi su i Desiigner sa pjesmom “Panda” objavljenom u februaru, djevojke iz Fifth Harmony sa “Work From Home” i razigrana pjesma benda DNCE “Cake by the Ocean” koja je prodata u 1.398.000 kopija.