Tom Hanks će igrati Mr. Rogersa u filmu “You Are My Friend”

TriStar Pictures je pristao dati globalna distribucijska prava za Mr. Rogers-ov biografski film “You Are My Friend”, a Tom Hank je izjavio da će biti u ulozi TV ikone.

Režiserka filma “Diary of a Teenage Girl”, Mariela Heller, priprema skriptu iz scenarija Mice Fitzerman-a i Noah Harpster-a.

“Oduševljena sam što ću učestvovati u stvaranju filma “You Are My Friend”, izjavila je Hellen. “Scenarij me oborio s nogu porukom ljubaznosti i kao majka, toliko sam inspirisana učenjem Freda Rogersa. Jedva čekam da svoju priču objavim javnosti i da budem dio te grupe pametnih ljudi koji svi zajedno dolaze da napravimo ovaj film, koji će zaista biti kao protivotrov ovoj našoj vrlo razbijenoj kulturi”.

Film je inspirisan stvarnim prijateljstvom Freda Rogersa i nagrađenog novinara Tom Junoda.

“Ovo je savršena alhemija talenta koja se sjedinjuje u savršenom trenutku da nas podsjeti na svu transfromativnu snagu ljubaznosti i poštovanja. Ponosni smo što smo partneri sa Mariellom, Tomom i svima na Big Beach-u kako bismo ovu inspirativnu priču publici predstavili širom svijeta”, rekla je Hannah Minghella, predsjednica TriStar Picturesa.

Tom Hanksu nisu strane uloge u kojima igra stvarnu ličnost. U prošlogodišnjem “The Postu”, koji je nedavno nominovan za najbolji film na dodjeli Oscara, igrao je glavnog i odgovornog urednika Washington Post-a Ben Bradlee-a. Trenutno nije poznato kada će ovaj film početi sa snimanjem, jer Hanks ima nekoliko filmova na kojima radi a koji se očekuju ove godine, uključujući Sony-ev film “Greyhound” priča iz Drugog svjetskog rata, koji je Hanks napisao i u kojem će i glumiti.