mix

Tom Cruise skočio 106 puta iz aviona da bi snimio tri kadra

Sjećate se kada je Tom Cruise letio na avionu u “Nemogućoj misiji 5”? E, pa, sada je uspio da prevaziđe sam sebe.

U najnovijem filmu iz serijala “Nemoguća misija” Kruz je imao jednu naročito ambicioznu kaskadersku scenu: da iskoči iz aviona na 7.000 do 9.000 metara visine i pri letu od 350 kilometara na sat zgrabi lika koga tumači Henry Cavill.

Tokom ove egzibicije obojicu udari munja, ali se Kruzov agent Ethan Hunt uspijeva brzo oporaviti i, čak, priteći u pomoć Kavilovom karakteru.

Kako je otkrio na nedavnoj manifestaciji “CinemaCon” u Las Vegasu, svaki dubl je bio ekvivalent sprintu na 800 metara. Kruz je ponovio 106 skokova da bi dobio tri potrebna kadra. Pritom je za njim unazad skakao i padobranac kamerman kako bi sve usnimio “jedino koristeći instinkt”, rekao je reditelj Christopher McQuarrie.

– Jedino mjesto na kojem smo to mogli uraditi bili su Ujedinjeni Arapski Emirati, gdje je ova vrsta kaskaderstva zakonom dozvoljena – dodao je Kruz.

Mekveri je rekao da su akcione scene u ovom filmu dovele glumca do granica izdržljivosti.
– Gledali smo da snimimo sve što je fizički moguće, a da ga ne ubijemo, a onda smo otkrili da Tom može daleko više nego što biste od njega zahtijevali – priznao je on.

Na Sinemakonu je prikazana 15-minutna montaža brojnih vratolomija koje Kruz i ekipa izvode u filmu.

Kruzov kolega Simon Peg je dodao da je snimanje bilo vrlo napeto.

– Jedina razlika između vas koji budete gledali scene i nas koji smo ih gledali jeste što znate da je Tom preživio – rekao je Peg.