Toliko o razvodu slavnog para: David Beckham će Victoriji za 20. godišnjicu veze kupiti otok

Privatni otok Bird Cay rasprostire se na 250 hektara površine s plažom dugom osam kilometara. Cijena? Samo nešto više od 15 miliona maraka!

Bivši nogometaš David Beckham (42) prije dvadeset godina započeo je vezu sa spajsicom Victorijom Adams (43). Dizajnerica je u braku s Beckhamom 18 godina. Upoznali su se 1997. na dobrotvornoj nogometnoj utakmici. Bivša spajsica tada je istakla kako nije imala pojma ko je David, jer ne prati nogomet. Dvije godine kasnije par se vjenčao, a na svadbu su “spiskali” više od milion maraka.

Imaju sinove Brooklyna (18), Romea (14), Cruza (12) te petogodišnju kćer Harper. Ove godine par slavi 20 godina veze, a David bi za godišnjicu suprugu htio “iznenaditi” privatnim otokom.

Otok Bird Cay nalazi se na Karibima i za njega je potrebno iskeširati više od 15 miliona maraka. Prostire se na 250 hektara površine, s plažom dugom osam kilometara. Na otoku se nalazi i palata s gostinjskom kućom te pet kućica za osoblje.

Beckhamovi nisu jedini koji svoj mir žele pronaći posjedovanjem privatnog otoka. Glumac Johnny Depp (53) kupio je 2004. otok Little Hall’s Pond Cay u blizini Kube, a platio ga je oko pet miliona maraka. Mel Gibson (61) iskeširao je 2005. oko 22 miliona maraka za otok Mago na Fidžiju, a iluzionist David Copperfield (56) je za više od 130 miliona maraka kupio 11 bahamskih otoka, od kojih je napravio luksuzni resort. Privatne otoke imaju brojne zvijezde poput Angeline Jolie i Brada Pitta, Pamele Anderson, Leonarda DiCaprija, Shakire, Jay Z-ja i Beyonce te Nicolasa Cagea.