Home / Vijesti / Box Office / ‘Thor: Ragnarok’ zagospodario svjetskim kinima

‘Thor: Ragnarok’ zagospodario svjetskim kinima

Protekla dva vikenda u znaku su filma ‘Thor: Ragnarok‘. Naime, prošli vikend film je prikazivan izvan američkog tržišta i bio je najgledaniji film izvan Amerike sa zaradom od 151 milion dolara, dok je ovaj vikend film počeo sa prikazivanjem i u Americi te je odmah zauzeo prvu poziciju sa zaradom od 121 milion dolara.
Ukupna zarada filma do sada širom svijeta iznosi 427 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio 180 miliona dolara.

Režiju filma ‘Thor: Ragnarok’ potpisuje Taika Waititi, dok glavne uloge igraju Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, i Anthony Hopkins.
‘Thor: Ragnarok’ je trenutno na šesnaestoj poziciji po gledanosti u 2017. godini.

A Bad Moms Christmas‘ završio je na drugoj poziciji po gledanosti protekli vikend u američkim kinima, sa zaradom od 17 miliona dolara. Ukupno je do sada širom svijeta zaradio 28 miliona dolara, dok je budžet filma iznosi 28 miliona dolara.

Treći je film ‘Jigsaw‘ sa zaradom od 6,7 miliona dolara. Ukupno je do sada širom sviejta zaradio 59 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio 10 miliona dolara.

Četvrti je ‘Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween‘ sa zaradom od 4,6 miliona dolara. Ukupno je do sada širom svijeta zaradio 43 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio 25 miliona dolara.

Peti je ‘Geostorm‘ sa zaradom od 3 miliona dolara. Ukupno je do sada širom sviejta zaradio 182 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio 120 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

1. Thor: Ragnarok – 121
2. A Bad Moms Christmas – 17
3. Jigsaw – 6,7
4. Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween – 4,6
5. Geostorm – 3
6. Happy Death Day – 2,8
7. Thank You for Your Service – 2,2
8. Blade Runner 2049 – 2,2
9. Only The Brave – 1,9
10. The Foreigner – 1,5