The Weeknd šokirao fanove izgledom u novom spotu

Poznati američki pjevač The Weeknd, odnosno Abel Makkonen Tesfaye, objavio je spot za pjesmu “Save Your Tears” u kojem je šokirao javnost svojim izgledom.

U augustu prošle godine je The Weeknd zabrinuo fanove kada je izašao na scenu tokom ceremonije MTV Video Music Awards, a činilo se da mu je lice krvavo.

Dva mjeseca kasnije, u novembru, pojavio se na sceni tokom ceremonije American Music Award te je nosio zavoje na licu.

Međutim, izlaskom novog spota je šokirao fanove značajno transformisanim izgledom. U spotu je nosio isti crveni sako koji je koristio i tokom navedene dvije ceremonije.

Nakon što je skinuo zavoje, pjevač je koristio facijalnu protetiku kako bi simulirao izgled ekstremne plastične operacije, uključujući filere oko jagodičnih kostiju i usana.

Fanovi komentara nisu bili baš pozitivni jer su mnogi na društvenim mrežama istakli da im se ne sviđa izgled popularnog pjevača.

The Weeknd je nadavno protivao Grammy Awards nakon što je ostao bez nominacija iako je imao nekoliko hitova u posljednje vrijeme.

“Grammy Awards je korumpiran. Dugujete transparentnost meni, mojim fanovima i industriji”, poručio je pjevač putem Twittera.

Poslušajte pjesmu: