Home / Vijesti / Box Office / ‘The Girl on the Train’ najgledaniji film protekli vikend

‘The Girl on the Train’ najgledaniji film protekli vikend

The Girl on the TrainDvije godine nakon što je film ‘Gone Girl‘ osvojio svijet, Tate Taylor-ov film ‘The Girl on the Train‘ zaradio je prvi vikend prikazivanja 24, 7 miliona dolara u američkim kinima, te zauzeo prvu poziciju po gledanosti.

Omiljeni film ovogodišnjeg Sundance Film Festival –a, remake filma ‘Birth of a Nation‘ debitovao je sa 7,1 milion dolara. Ova drama o pobuni robova zauzela je tek šestu poziciju po gledanosti protekli vikend.

Film ‘Girl on the Train’, adaptacija romana britanske autorice Paule Hawkins, u kojem glavnu ulogu igra Emily Blunt, producirana je od strane Steven Spielberg-ovog DreamWorks-a, a snimanje filma koštalo je oko 50 miliona dolara. Za distribuciju filma zadužen je Universal.

Film govori o ženi koja misli da je svjedočila ubistvu dok se vozila vozom, ali zbog njene problematične prošlosti i problema sa alkoholom, ne može sama da vjeruje u ono što misli da je vidjela.

Taylorov film ‘Girl on the Train’ nije uspio da zaradi 37 miliona dolara kao što je to učinio David-a Fincher-a ‘Gone Girl’, koji je isto bio adaptacija psihološkog trilera. ‘Gone Girl’ imao je dobre kritike i 88% rajting na Rotten Tomatoes, dok ‘Girl on the Train’ nije oduševio kritičare, i ima 44% rajting na Rotten Tomatoes.

U filmu ‘Girl on the Train’ takođe glume: Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Edgar Ramirez , Lisa Kudrow…

Film je koštao manje od 50 miliona dolara, ali ima podijeljene kritike, međutim popularnost knjige će vjerovatno da doprinese dobrim rezultatima u kinima.

Tim Burton-ov film ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children‘ završio je na drugom mjestu sa zaradom od 15 miliona dolara. Do sada se zarada filma u američkim kinima popela na 51,1 milion dolara.

Pete Berg-ov film ‘Deepwater Horizon‘ završio je na trećoj poziciji sa zarađenih 11,8 miliona dolara. Zarada filma u američkim kinima do sada iznosi 38,5 miliona dolara.

The Magnificent Seven‘ je četvrti sa zaradom od 9,2 miliona dolara. Ukupna zarada filma do sada u američkim kinima iznosi 75,9 miliona dolara.

Peti je animirani film ‘Storks‘ sa zaradom od 8,4 miliona dolara.

10 najgledanijih filmova protekli vikend u američkim kinima:

  1. The Girl on the TrainZarada: 24,6 miliona dolara
  2. Miss Peregrine’s Home for Peculiar ChildrenZarada: 15 miliona dolara
  3. Deepwater HorizonZarada: 11,8 miliona dolara
  4. The Magnificent SevenZarada: 9,2 miliona dolara
  5. StorksZarada: 8,4 miliona dolara
  6. The Birth of a NationZarada: 7,1 miliona dolara
  7. Middle School: The Worst Years of My LifeZarada: 6,9 miliona dolara
  8. SullyZarada: 5,2 miliona dolara
  9. MastermindsZarada: 4,1 miliona dolara
  10. Queen of KatweZarada: 4,1 miliona dolara