Box OfficeVijesti

“The Conjuring 2” najgledaniji protekli vikend, “Warcraft” razočarao

conjuring-warcraftThe Conjuring 2” najgledaniji je film u američkim kinima protekli vikend, sa zaradom od solidnih 39 miliona dolara.
Film “Warcraft” drugoplasirani je sa zaradom od 24 miliona dolara, dok je treći “Now You See Me 2” sa zaradom od 23 miliona dolara.

Zabrinutost oko zarade filma “The Conjuring 2” porasla je zadnja dva vikenda nakon što su sa zaradom razočarali filmovi “Alice Through the Looking Glass” i “Teenage Mutant Ninja Turtles“.

Obzirom da su “Warcraft” posljednjih nekoliko sedmica pratile loše kritike, bilo je i za očekivati da neće ostvariti ništa spektakularno u američkim kinima. Na sreću, kinesko tržište je pokazalo veliko interesovanje za ovaj film, pa je tako film za svega četiri dana prikazivanja u kineskim kinima ostvario zaradu od 144 miliona dolara. Do sada se zarada filma širom svijeta popela na 277 miliona dolara.

“Now You See Me 2” na otvaranju ostvario je 18% manje zaradu od prvog dijela filma iz 2013. godine. Prvi dio filma je ostvario ukupnu zaradu tokom prikazivanja u kinima u iznosu od 350 miliona dolara.

Četvrti po gledanosti protekli vikend je film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” sa zaradom od 18, 4 miliona dolara.

Peti je film “X-Men: Apocalypse” sa zaradom od 10 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova proteklog vikenda u američkim kinima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)