The Bag Man (2014) (recenzija)

The Bag Man je ona vrsta filma čiji se kraj doista ne zna do samog kraja. Ne mogu da mu otpjevam hvalospjeve, ali ne mogu ni da mu nađem neke razloge zbog kojih bi ga kudio. To je naprosto takva vrsta filma čija radnja nije pretjerano uzbudljiva, ali i ne umrtvljuje.

Oni koji nisu gledali slične filmove vjerovatno će upotpunosti da uživaju u njemu, međutim oni koji su gledali, recimo, film Identity iz 2003 godine, u kojem je John Cusack također igrao glavnu ulogu, shvatiće da je film The Bag Man sniman na isti kalup: kraj filma nije poznat do samog kraja, stim da je film Identity mnogo bolji, bar meni, zbog elemnta horora i misterije koji nema film The Bag Man.

Ako se ipak odlučite da gledate ovaj film nećete sigurno pogriješiti, međutim ako ga i propustite onda nećete mnogo ni izgubiti. Sve ovisi, kako što rekoh, od toga da li ste gledali Identity ili niste.

Ukratko: The Bag Man govori o čovjeku (John Cusack) koji dobije zadatak od bogatog moćnika (Robet De Niro), da odnese jednu torbu u jedan ofucani hotel, i sačeka ga u sobi broj 13 dok se ovaj ne pojavi. Uslov je da ne pogleda u torbu i da izdrži sva iskušenja koja će mu kao sama od sebe neprestano dolaziti…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *