Home / Vijesti / Filmske vijesti / Tarantino: Moj novi film sa DiCapriom i Pittom će biti najsličniji filmu ‘Pulp Fiction’

Tarantino: Moj novi film sa DiCapriom i Pittom će biti najsličniji filmu ‘Pulp Fiction’

“Ulicu po ulicu, blok po blok, pretvorićemo Los Angeles u Hollywood iz 1969. godine”, rekao je Tarantino tokom svog izlaganja u Las Vegasu u CinemaCon-u.

Quentin Tarantino i Leonardo DiCaprio zajedno su u ponedjeljak pojavili na bini u Las Vegasu, gdje su iznosili podatke za svoj novi film čija se radnja dovija 1960-ih i govori o Manson-ovim ubistvima koja su uzdrmala Hollywood.

Tarantino je obeća da će novi film “najvjerovatnije biti najsličniji filmu Pulp Fiction od svih ostalih projekata koje je radio, a na filmu rade on i DiCiprio, dok je premijera filma zakazana za august 2019. godine.

Naziv novog filma je “Once Upon a Time in Hollywood”, a osim što su se na njemu ponovo ujedinili Tarantino i DiCaprio (njihov prethodni zajednički projekat je bio film iz 2012. godine, Django Unchained), njima se pridružuje i Brad Pitt, koji je 2009. godine sarađivao sa Tarantinom na projektu Inglourious Basterds.

“Sony Pictures i ja dovodimo u kina najuzbudljiviji glumački dvojac još od vremena Paul Newman-a i Robert Redford-a,” rekao je Tarantino za DiCapria i Pitt-a. Režiser je još naglasio kako je projekat top tajna, ali da može reći za film “Once Upon a Time in Hollywood” da se njegova radnja odvija 1969. godine, na vrhuncu hipi revolucije. “Ulicu po ulicu, blok po blok, pretvorićemo Los Angeles u Hollywood iz 1969. godine”, rekao je Tarantino.

DiCaprio je dodao: “Teško je govoriti o filmu koji još uvijek nismo snimili, ali ja sam izuzetno uzbuđen… Daćemo sve od sebe da odradimo vrhunski posao.”

Predsjednik Sony Pictures-a, Tom Rothman, dodao je: “Ovo je najbolji sceario koji sam ikada imao privilegiju da pročitam.”