‘Tajni život kućnih ljubimaca 2’ najgledaniji u kinima, ‘Mračni feniks’ razočarao


The Secret Life of Pets 2
‘ debitovao je na prvoj poziciji po glednaosti u američkim kinima, sa ostvarenom zaradom od 47,1 miliona dolara.

Film je u ostatku svijeta zaradio dodatnih 49 miliona dolara, odnosno ukupno do sada 97,4 miliona dolara. Ova zarada filma ipak je manja u odnosu na prvi dio filma koji je debitovao sa 104,3 miliona dolara 2016. godine.

Sa druge strane, posljednji nastavak X-Men filmova, ‘Dark Phoenix‘, imao je najgore otvaranje u američkim kinima od svih X-Men filmova, i po prvi put jedan od X-Men filmova nije tokom debitovanja zauzeo prvu poziciju po gledanosti u američkim kinima.
Film je protekli vikend zaradio 33 miliona dolara. U ostatku svijeta je prošao mnogo bolje, te zaradio 107 miliona dolara, odnosno ukupno do sada 140 miliona dolara.

Aladdin‘ je pao na treću poziciju sa zaradom od 24,5 miliona dolara u američkim kinima, i 67,6 miliona dolara u ostatku svijeta. Do sada je širom svijeta zaradio 604,9 miliona dolara.

Zarada filma ‘Godzilla: King of the Monsters‘ pala je u odnosu na prošli vikend za čak 67,5%, i iznosila je 15,4 miliona dolara. Film je bio na četvrtoj poziciji po gledanosti protekli vikend. Do sada je širom svijeta zaradio 292 miliona dolara.

Biografski film ‘Rocketman‘ pao je na petu poziciju sa zaradom od 14 miliona dolara. Ukupno je širom svijeta do sada zaradio 101,7 miliona dolara.

10 najgledanijih filmova protekli vikend u američkim i kanadskim kinima (zarada prikazana u milionima dolara):