Sylvester Stallone živ, vijest o njegovoj smrti lažna

Nakon što se na internetu pojavila vijest da je američki glumac Sylvester Stalone mrtav on se našalio sa svojim fanovima na društvenim mrežama gdje je izjavio kako je odličan osjećaj vratiti se iz mrtvih.

Popularni Rocky je također na drušvenoj mreži Instagramu objavio video na kojem se šali i druži sa svojim kćerkama Sophijom i Sistine i na taj način dokazao da je živ.

Ranije je glumac govorio svojim fanovima da ignorišu gluposti koje neki pišu o njegovoj smrti te im je tom prilikom rekao i to kako je živ i da se dobro osjeća.

Međutim ovo nije prvi put da Stalone mora demantovati lažne napise o smrti. U septembru 2016. godine korisnici su na Facebooku objavili kako su pročitali vijest o tome da je glumac mrtav pronađen u njegovoj kući u Los Angelesu.

Kasnije je utvrđeno da je riječ o lažnoj informaciji, nakon što je otkriveno da je izvor informacija bila internet stranica koja piše tračeve i izmišlja vijesti o poznatim ličnostima.

Taj isti trač se sada pojavio i na društvenim mrežama godinu i po kasnije.

Nakon što se prije nekoliko dana proširila vijest da je Stalone umro od raka prostate, društvene mreže su bile preplavljene porukama saučešća, tuge i razočarenja.

Neki od korisnika Twittera su se zapitali da li je stvarno moguće da je Rocky umro te je jedan napisao “Da li je Sylvester Stalone mrtav ili Facebook ponovo laže?”, a drugi korisnik, nakon što je glumac demantovao vijest, je napisao “O Bože, zaista sam pomislio da je Sylvester Stalone mrtav. Mrzim Internet”.