Sylvester Stallone prije mogo godina optužen da je tinejdžerku prisilio na grupni seks

Policijski izvještaj koji je procurio u javnost sadrži detalje optužbe tada 16-godišnje djevojke koja je upoznala Sylvestera Stallonea u Las Vegasu. Glumac je tada snimao film “Over The Top.”

Djevojka je s porodičnim prijateljima bila na odmoru u hotelu u kojem su snimani neki kadrovi filma. Tinejdžerku je sa Stalloneom upoznao glumac David Mendenhall, koji u filmu igra njegovog sina. Nakon nekoliko dana, djevojka je slavnog glumca, koji je tada imao 40 godina, srela u hodniku i zamolila ga za autogram.

Stallone je nju i njene prijateljice poljubio u obraz. Idućeg dana, djevojka se ponovo vratila na set ne bi li dobila još jedan autogram, a tamo ju je dočekao Sylvestrov tjelohranitelj Michael De Luca koji ju je upitao bi li se protivila da joj se slavni glumac pokušava “upucavati.” Odgovorila je da joj to ne bi smetalo, a De Luca joj je predao ključeve Sylvesterove hotelske sobe.

Kada je stigla, glumac ju je dočekao, odveo u sobu, a onda su se skinuli i, kazala je “imali spolni odnos.”

– Pitao me je jesam li ikada spavala sa dva muškarca istovremeno. Rekla sam da nisam, a on je pozvao De Lucu koji se skrivao u kupatilu da nam se pridruži – ispričala je neimenovana djevojka policiji.

Tinejdžerka je kazala da ju je Stallone natjerao da sa njegovim tjelohraniteljem ima oralni seks. Kada je sve bilo gotovo, glumac i njegov tjelohranitelj djevojci su zaprijetili.

– Rekao mi je da su oba oženjeni muškarci i da će me, kažem li nekom šta se dogodilo, prebiti – tvrdila je djevojka.

U policijskom izvještaju, kojeg je objavio “Daily Mail,” stoji da je djevojka, pričajući o detaljima, cijelo vrijeme jecala i tresla se.

Tinejdžerka nije odmah prijavila zlostavljanje jer se osjećala prestrašeno i poniženo. Policija je pronašla djevojku nakon što je njena prijateljica slučaj prijavila osoblju hotela. Djevojka nije htjela podići tužbu protiv dvojice muškaraca.

– Bilo mi je dobro dok sam bila sama sa Stalloneom, ali onda je došao tjelohranitelj i jako sam se preplašila. Ništa što se dalje dogodilo nije bila moja želja, ali mislila sam da nemam izbora – otkrila je djevojka u razgovoru sa policijom.

Incident se dogodio godinu prije nego što je Stalloneova polusestra Toni-Ann Filiti htjela tužiti glumca za silovanje. Tvrdila je da ju je “Sly” seksualno zlostavljao godinama.

Stallone je polusestri isplatio dva miliona dolara te se obavezao uplaćivati joj 16.000 dolara mjesečno do kraja njenog života. Glumac, koji je utjelovio Rockyja i Ramba, još nije progovorio o optužbama djevojke. Njegov tjelohranitelj, De Luca, upucan je u okršaju s policijom 2013. godine.

Tada je bio u braku s glumicom i manekenkom Brigitte Nielsen, od koje se razveo 1987. godine. Njihov brak trajao je 19 mjeseci. Stallone je trenutno oženjen manekenkom Jennifer Flavin, s kojom ima tri kćerke, Sophiju Rose, Sistine Rose i Scarlet Rose.