Sutra počinje Tjedan turskog filma u kinu Europa u Zagrebu

Mala rujanska aferaZagreb, 16. svibnja 2016. – U utorak, 17. svibnja u kinu Europa u Zagrebu počinje 5. Tjedan turskog filma. Na otvorenju će se prikazati film Kerema Derena „Mala rujanska afera“ (Bi Küçük Eylül Meselesi), u kojem Engin Akyürek glumi sramežljivog, povučenog i nesigurnog umjetnika Teka, koji se zaljubljuje u prekrasnu Eylul (Farah Zeynep Abdullah), vrckastu djevojku, sigurnu u sebe i punu života.
Engin Akyürek našoj je publici poznat po ulozi Kerima u seriji “Izgubljena čast“ i Omera u seriji „Ljubav i novac“, dok je Farah Zeynep Abdullah glumila Aylin u seriji „Kako vrijeme prolazi“ i vrlo popularnoj seriji „Kurt Seyit i Šura“, koja do sada nije prikazana na našim ekranima.
U filmu dva različita svijeta se dodirnu i povežu, rodi se ljubav. Eylul, koja je do tada ismijavala ljubav i zaljubljivanje, osjeti nešto što do sada nije osjetila. Zaljubljuje se u neuglednog umjetnika i njegov mali svijet sazdan od emocija, umjetnosti i sitnica, daleko od glamura i izvanjski lijepoga svijeta koji dobro poznaje. Koliko god se brzo tom svijetu prepustila, toliko strah od ljubavi uzima maha.
Prekrasna fotografija Gökhana Tiryakiya i izvrsna glazba Toygara İşikliya vjerno dočaravaju emocije, napetost i neizvjesnost koje će gledatelje svakako oduševiti.
Ulaz na Tjedan turskog filma je besplatan. Besplatne ulaznice za svečano otvorenje potrebno je podignuti na blagajni kina Europa u ponedjeljak i na dan otvorenja.

Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici www.turski-film.com i na Facebook stranicama Tjedan turskog filma.