SerijeTraileri

Stonehouse (2023)

Mini-serija
Godina: 2023 (januar)

Žanr:
Biografija / Komedija / Drama

Glavne uloge:
Matthew Macfadyen, Simon Greenall, Kevin McNally, Dorothy Atkinson, Keeley Hawes, Orla Hill, Aoife Checkland, Emer Heatley, Archie Barnes, Celia Robertson, Adrian Metcalfe, Igor Grabuzov, Sam Lockwood …

Radnja serije:
Drama u tri dijela, inspirisana izuzetnim usponom i padom poslanika Johna Stonehousea. Kao vrhunski član laburističke vlade Harolda Wilsona iz 1970-ih, i naizgled odan porodični čovjek, Stonehouseov savršen život izmiče kontroli.

Ispostavilo se da je Stonehouse, dok se penjao na političkoj ljestvici, stvarao i tajne veze koje će ga ugroziti i lično i profesionalno.

Kako se priča odvija, sumnja njegove supruge Barbare i medija raste. Stonehaus kreće u neobičan plan bijega koji će ga odvesti u Miami, Melbourne i na kraju – ruku pod ruku sa svojom sekretaricom Sheilom Buckley – do pristaništa najpoznatijeg londonskog krivičnog suda.

Ovo je priča inspirisana senzacionalnim istinitim događajima, koja istražuje cijenu ambicija, pritiske politike i kako su se stavovi prema mentalnom zdravlju promijenili u posljednjih 50 godina …

Napišite komentar