Stiže peti nastavak Sumrak sage

Prije 15 godina svjetlo dana ugledala je prva knjiga iz Sumrak sage, a sada stiže i peti nastavak.

Vijest o izlasku romana ‘Ponoćno sunce’ potvrdila je autorica Stephenie Meyer, a na tržištu se očekuje početkom augusta.

Radnja prati onu koju nam je već poznata iz prvog nastavka, no ovog puta će biti ispričana iz perspektive Edvarda Kulena.

Prema trenutno dostupnim informacijama, očekuje se da će se knjiga na američkom tržištu pojaviti 4. augusta. Zanimljivo, prva poglavlja ove knjige pojavila su se u javnosti još 2008. godine, kada ih je sama autorica na snimanju prvog filma iz Sumrak sage uručila režiserki Ketrin Hardwick i glavnom glumcu Robert Pattinson.

Navedena poglavlja uspjela su nekako doći do najzagriženijih fanova te je taj čin toliko rastužio autoricu da je završetak knjige odgodila do daljnjega.

“Bila sam pretužna zbog toga što se dogodilo da bih nastavila raditi na ‘Ponoćnom suncu’ stoga sam ga odgodila na neko vrijeme”, istakla je tom prilikom. Ipak, čini se da, na radost svih obožavatelja, pravo vrijeme napokon stiglo. I to taman 15 godina nakon objave prvijenca koji je zaludio svijet.