Stiže film o Jean Seberg, glumici koju je proganjao FBI

Kristen Stewart glumit će američku glumicu Jean Seberg, koja je prije rane smrti u 40. godini snimila 34 filma. Osim po svojim filmovima i nenadanoj smrti, koju su proglasili vjerojatnim samoubistvom, Seberg je bila poznata i po tome što se našla na meti FBI-ja.

“Against All Enemies” bavit će se upravo tim aspektom njenog života. Priča je usredotočena na FBI-jeve pokušaje u šezdesetim godinama prošlog stoljeća da diskreditiraju tada poznatu glumicu, a sve zbog njene podrške tada kontroverznoj Black Panther Party organizaciji.

Film će se baviti i lažnim optužbama FBI-ja da otac Jeanin-og djeteta nije njen suprug, već član Black Panthersa, a u sporednim ulogama gledat ćemo Anthonyja Mackieja kao aktivistu za građanska prava te Jack O’Connell kao FBI agenta koji je zadužen za nadzor Jean Seberg.

Film će režirati Benedict Andrews prema scenariju Joea Shrapnela i Anne Waterhouse. Izvršni producent filma je Fred Berger koji je producirao Oscarom nagrađeni La La Land, za čiji scenarij je i sam zaradio nominaciju.