Stipe Erceg tumači glavnu ulogu u austrijskom filmu “Dom je ovdje”

Metaforična parabola otuđenosti

Uloga Maxa je svakako prekretnica u karijeri 42-godišnjeg hrvatsko-njemačkog glumca, rodom iz Milošića kod Vrgorca u koje dolazi nekoliko puta godišnje sa suprugom Laurom Roge, također glumicom i njihovim sinovima Joškom i Lukom.

U nadahnutom 75-minutom ostvarenju poznati glumac tumači otuđenog čovjeka, u čiji život ulazi Hannah, mlada djevojka iz imigrantske obitelji. Najprije joj se dopada njegova prelijepa kuća na periferiji Innsbrucka, po kojoj se film i naziva “Dom je ovdje”.
Austrijska rediteljica čeških korijena, Tereza Kotyk je uspjela plasirati svoj dugometražni prvjenac u prestižni međunarodni program Filmskog Festivala u Tallinnu, poznatijeg kao “Black Nights”, gdje se natjecao među trinaest pomno odabranih djela.

Max je najprije iznenađen okolnosti da mu netko ulazi u kuću i gasi pa pali strojeve, boravi bez bilo kakvih mračnih ideja, sa pažnjom ga posmatra i na izvjestan način očekuje pored svijesti da se ne mogu susresti!

Hannah je rediteljicin, poetični alter-ego pa detaljno objašnjava način približavanja. Njihov zvanični susret koji to nije, sličan je onome koji su ostvarili Bob i Charlotte u filmu “Lost in Traslation”.
Tereza Kotyk je sasvim uspjela svoj naporni ulazak u zvanje rediteljice i gledatelji mogu biti sigurni da je njezin treći lik, slijedeće ostvarenje koje već priprema.

Glazbu je ostvarila kompozitorica, nagrađena “Oscarom”, Marketa Irglova, čija nadarenost kao da ubrzava intrigu.

Ostvarenje je finansirala austrijska kompanija Krozelbinder Gabriele Production.

Ostale uloge tumače Anna Aström i Petra Buckova.

Stipe Erzeg koji govori hrvatski, njemački i engleski jezik je ove godine već snimio tri filma : “Culpa”, “Homigfrauen” i “Spur Berlin”.

Džana Mujadžić