Stigao je trailer za jedan od najiščekivanijih filmova godine režisera Yorgosa Lanthimosa

Ako vam lagani pop hit Ellie Goulding, koji ste od 2013. do danas čuli mnogo puta, odjednom zvuči zlokobno i jezivo, znate da gledate dobar trailer. Ako se u njemu nađe i Colin Farrell, odlutalog ali ludačkog pogleda, znate da je to novi film Yorgosa Lanthimosa.

Grčki režiser je svjetsku slavu stekao filmom “The Lobster”, distopijskom crnom komedijom sa Farelom u glavnoj ulozi koja je donijela mnogo svježine, originalnosti i vještine, te s pravom pokupila nagradu Canneskog žirija, između ostalih. Malo upućeniji su tada već znali za Lantimosa, i nakon ranijih filmova “Dogtooth” (takođe nagrađenog u Kanu, pa nominovanog za Oskara) i “Alps” (nominovan za Zlatnog lava) jedva čekali njegove sljedeće projekte.

Zato je naredni, film po imenu “The Killing of a Sacred Deer”, od početka jedan od najiščekivanijih filmova ove godine. Već su stigla i priznanja iz Cannesa – odabir u selekciju za Zlatnu palmu i nagrada za najbolji scenario, koji je Lanthimosa i ovaj put napisao zajedno sa Efthymis Filippou, svojim Sančom Pansom. Ako to i uzmemo sa rezervom, jer Cann očigledno voli Lanthimosa, nakon prvog trejlera je prilično teško sputati očekivanja.

Farelovi bljeskovi poremećenosti iz “Jastoga”, ali sa mnogo više opasnosti u očima, Nicol Kidman koja ponovo podsjeća na svoje najbolje dane, psihohoror priča koja je očigledno i ovaj put potpuno iščašena, osakaćeni ljudi koji pužu po stepenicama i djevojčica koja na to sve pjevuši Eli Gulding, tek na momente u pratnji tutnjećih bubnjeva… Lantimos se vraća, dame i gospodo, imamo vremena do 27. oktobra da se pripremimo.

Pogledajte trailer: