Vijesti

Steven Seagal komentarisao rat u Ukrajini

Holivudski glumac Steven Seagal, koji je dugogodišnji prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, a prošle godine učlanio se i u stranku koja je bliska Kremlju, komentirao je rat u Ukrajini.

“Mnogi od nas imaju prijatelje i obitelj i u Rusiji i u Ukrajini. Na obje strane gledam kao na jednu obitelj i zbilja vjerujem da je to pitanje vanjskog subjekta koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ovih dviju zemalja da budu u međusobnom sukobu”, rekao je za Fox News.

Seagalu je 2017. zabranjen ulazak u Ukrajinu na pet godina jer je proglašen ‘prijetnjom’ nakon što mu je Vladimir Putin dao rusku putovnicu.

“Molim se da obje zemlje dođu do pozitivnog i mirnog rješenja s kojim možemo živjeti i napredovati zajedno, u miru”, zaključio je.

Glumca je rusko ministarstvo vanjskih poslova 2018. imenovalo “posebnim ambasadorom za humanitarne veze sa SAD-om”. Taj je položaj trebao olakšati odnose između Rusije i SAD-a na humanitarnom području te omogućiti ovim dvjema zemljama suradnju u kulturi, umjetnosti, javnosti i razmjeni među mladima.

Četiri godine ranije branio je rusko vodstvo tijekom aneksije Krima. Glumac je tada ruskog predsjednika Putina nazvao “jednim od najvećih živućih svjetskih vođa”.

Ostavite komentar