Stefan Karl Stefansson glumac poznat po ulozi zlikovca u dječijoj seriji “LazyTown” teško obolio

Islandski glumac Stefan Karl Stefansson, mališanima poznat po ulozi u TV seriji “LazyTown”, teško je obolio od raka.

Njegova supruga Steinunn Olina na Facebooku je objavila da boluje od rijetkog i premalo istraženog oblika raka koji je sada u četvrtoj fazi te da mu to značajno smanjuje očekivani životni vijek.

Fanovi čije je djetinjstvo ili djetinjstvo njihove djece obilježio lik zločestog Robbieja Rottena u seriji “LazyTown” ne prestaju slati poruke ohrabrenja porodici, a prijatelji su prikupili više od 140.000 dolara da bi mu pomogli u liječenju i njezi.

“I pored svih napora njegovog sjajnog medicinskog tima na Islandu i Stefanovog ličnog herojstva, ne postoji lijek”, napisao je organizator akcije prikupljanja novca Mark Valeti. “Međutim, uvijek postoje eksperimentalni procesi i svi oni će biti uključeni u brigu o Stefanu”.

Glumac je dirnut pažnjom i zahvalio svima.

Dječija TV serija “LazyTown” prikazivana je prije više od 10 godina, a uz Stefana ostali su zapamćeni likovi Stephanie, djevojčice sa rozom kosom, te Sportacusa, atletski građenog heroja koji spašava svijet. Serija je djeci slala poruku o važnosti aktivnog života i vođenja računa o svom zdravlju.

Pogledajte dio iz dječije serije u kojoj je glumio: