Stara ekipa iz “Sabrina, vještica tinejdžerka” pozdravila novu uoči premijere serije

Remake serije o Sabrini, vještici tinejdžerki, od danas će se početi prikazivati na Netflixu. Stara ekipa hita iz 1990. godine stoga je kroz simpatičan video pozdravila novu glumačku ekipu.

Melissa Joan Hart, koja je glumila Sabrinu u legendarnoj seriji, njene tetke u ulogama Caroline Rhea i Beth Broderick te dečko Nate Richert pozdravili su novu glumačku postavu i poželjeli im najbolje želje, odnosno vještice, kako su se našalili (best wishes – best witches).

“Pitali smo neke posebne prijatelje kako se osjećaju u vezi sa premijerom serije”, napisali su iz Netflixa u opisu videa koji su podijelili na društvenim mrežama.

Podsjećamo, prvobitna serija o Sabrini bila je komična, dok je remake pod nazivom “The Chilling Adventures of Sabrina” urađen kao horor.

“The Chilling Adventures of Sabrina” režirao je Roberto Aguirre-Sacasa po scenariju Richarda Coylea koji u seriji ujedno glumi i svećenika Clackwooda.

U ulozi Sabrine Spellman naći će se 18-godišnja Kiernan Shipka. Njene tetke Hildu Spellman i Zeldu Spellman glume Lucy Davis i Miranda Otto. Pored njih, u seriji glume i Tati Gabrielle, Michelle Gomez, Ross Lynch, Jaz Sinclair i mnogi drugi.

“Od jedne Sabrine drugoj, ukoliko ikada budeš morala birati između metle i usisivača, biraj usisivač”, našalila se Joan Hart.

Iako su mnogi fanovi očekivali kako će ponovo vidjeti legendarnog mačka Salema, on se nije pojavio u Netflikovom videu. Međutim, Salem će se pojaviti u remakeu serije, ali ovaj put će ga glumiti živi crni mačak.