Početna / Vijesti / Filmske vijesti / Srpsko kolo i pjesma o Tuđmanu koji plijene pažnju javnosti, ustvari je insert iz nadolazećeg filma

Srpsko kolo i pjesma o Tuđmanu koji plijene pažnju javnosti, ustvari je insert iz nadolazećeg filma

Nakon što je proteklih sedmica ‘procurio’ snimak kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske, na kojem Srbi u Hrvatskoj pjevaju pjesmu u slavu Tuđmana i igraju kolo, a koji je emitiran kao prilog na RTL Direktu, konačno je došlo obrazloženje da se radi o insertu nadolazećeg ‘Koja je ovo država’.

Video navodnog kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske koji pjesmom slave bivšeg predsjednika Tuđmana zapalio je regiju, a evidentna satira izazvala je ozbiljne rasprave u javnoj sferi država regije.

‘Insert koji ste imali priike vidjeti na ironičan način prikazuje sve apsurde društva u kojem živimo. ‘Koja je ovo država’ nije pitanje, to je uzvik koju čujemo u svakodnevnom životu, u svim sferama od odlaska u poštu, katastar, do konstantne borbe s birokracijom.’ rekao je redatelj Vinko Brešan. ‘Tema moje nove komedije su svi apsurdi koje svakodnevno živimo’, završio je Brešan.

Kako je u intervju najavljeno, nova komedija dolazi u kina 3. januara, a uz Brešana kao redatelja čije je dosadašnje uspješnice ‘Kako je počeo rat na mom otoku’ pogledalo više od 342.000 ljudi i ‘Svećenikova djeca’ koju je pogledalo više od 158.000 ljudi. Komedija je snimana u potpunoj tajnosti i još uvijek niko ne zna o čemu govori, a interes na društvenim mrežama je ogroman.