Vijesti

‘Squid Game’ je najveći Netflixov hit ikada

Serija “Squid Game” / Igra lignje stekla je titulu Netflixovog najuspješnijeg ostvarenja u najkraćem roku nakon objave, tačnije za samo 17 dana, objavili su iz Netflixa.

Na Netflix Geeked profilu na Twitteru objavljeno je da je priča o preživljavanju Hwang Dong-Hyuka dostigla 111 miliona pregleda na korisničkim raučunima u prvih 17 dana od objave.

Pored toga, “Squid Game” je prva Netflixova serija koja je premašila 100 miliona pregleda u prvih 28 dana od objave, rekao je glasnogovornik The Vergea.

Netflix obično koristi 28-dnevne okvire za mjerenje performansi naslova na svojoj platformi.

Glasnogovornik je potvrdio za The Verge da se brojke koje je podijelio temelje na broju korisničkih računa koji su gledali seriju najmanje dvije minute, što je njihova standardna metrika za rangiranje naslova (iako su koristili dodatna mjerenja za praćenje uspjeha naslova u prošlosti).

Od prmijere na Netflixu 17. septembra “Squid Game” je dostigao poziciju br. 1 na streaming servisu u 94 zemlje – u svakoj zemlji svijeta gdje platforma ima top 10 listu, rekao je glasnogovornik kompanije.

Osim toga, serija je u SAD-u ostvarila prvu poziciju za samo 21 dan, čime je oboren rekord za ostvarenja koja nisu na engleskom jeziku.