Spider-Man ipak ostaje dio Marvelovog filmskog univerzuma

Mnogi ljubitelji filmova o superjunacima obradovali su se kada su Sony Pictures i Marvel najavili treći film o Spider-Manu s Tomom Hollandom, i to nakon što je prethodno bilo objavljeno kako su ove dvije kompanije prestale surađivati na filmovima Spider-Man.

U augustu su iz Sonyja objavili da su razočarani što neće raditi s kućom Disney na budućim filmovima o Spider-Manu, a pretpostavljalo se da je došlo do kreativnih razlika oko toga kako uopće kreirati lik ovog superjunaka.

Međutim, oni su sklopili sporazum o ponovnoj saradnji 26. septembra o čemu je tek nedavno obaviještena javnost, prenosi Variety.

“Oduševljen sam što će se putovanje Spider-Mana u Marvel Cinematic Universeu nastaviti, a ja i svi mi u Marvel Studios smo veoma uzbuđeni što ćemo nastaviti raditi na tom projektu”, rekao je predsjednik Marvel Studios Kevin Feige.

Filmska prava Spider-Mana u vlasništvu su Sonya, ali ovaj junak je mogao da se pojavi u filmovima poput “Avengers: Endgame” zbog dogovora između Sonyja i Marvel Studios, čiji je vlasnik Disney.

Variety je dodao kako novi film o Spider-Manu očekuju u kinima 16. jula 2021. godine.