‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

Spider-Man: Into the Spider-Verse debitovao je u američkim kinima sa zarađenih 35,4 miliona dolara, što predstavlja rekord za jedan animirani film u decembru. 

Film trenutno ima 97% raiting na Rotten Tomatoes, i dobio je A+ na Cinemascore (najveći raiting za jedan Spider-Man film).

‘Spider-Man: Into Spider-Verse’ govori o tinejdžeru Miles Morales iz Brooklyn-a, i neograničenim mogućnostima Spider-Versea, gdje više njih može da nosi masku …

Film su režirali Bob Persichetti, Peter Ramsey i Rodney Rothman, a glasove posuđuju: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, Zoë Kravitz, John Mulaney, Kimiko Glenn with Nicolas Cage, Kathryn Hahn i Liev Schreiber.

Film ‘The Mule, posljednji film Clint Eastwood-a, debitovao je na drugoj poziciji u američkim kinima sa zaradom od 17,2 miliona dolara.
Budžet filma iznosio je 50 miliona dolara.

The Grinch pao je na treću poziciju sa zaradom od 11,8 miliona dolara. Film je do sada ukupno širom svijeta zaradio 372.69 miliona dolara. 

Nakon što je tri sedmice zaredom bio najgledaniji u američkim kinima ‘Ralph Breaks the Internet pao je na četvrtu poziciju sa zaradom od 9,6 miliona dolara.
Film je do sada širom svijeta zaradio 285.2 miliona dolara. 

Mortal Engines debitovao je sa 7,5 miliona dolara u američkim kinima, i ukupno širom svijeta sa zarađenih 34,8 miliona dolara.
Ovo je ujedno prvi propali film ove godine za vrijeme Božićnih praznika.
Prijavljeni budžet filma iznosi 100 miliona dolara!

10 najgledanijih filmova u američkim kinima protekli vikend:
(zarada prikazana u milionima dolara)

  1. Spider-Man: Into the Spider-Verse – 35,4
  2. The Mule – 17,2
  3. The Grinch – 11,8
  4. Ralph Breaks the Internet – 9,5
  5. Mortal Engines – 7,5
  6. Creed II – 5,3
  7. Bohemian Rhapsody – 7,5
  8. Instant Family – 3,7
  9. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – 3,6
  10. Green Book – 2,7