Spektakularnim vatrometom završena prva večer SFF-a

Zavšena je prva noć jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala tradicionalnim gala prijemom u hotelu Evropa i spektakularim vatrometom.

Nakon otvorenja 25. Sarajevo Film Festivala, šetnje crvenim tepihom s motivima bosanskog ćilima, uručene su nagrade Počasno Srce Sarajeva višestrukom oskarovcu Alejandru G. Inarituu i oskarovcu Pawelu Pawelikowskom, potom su zvijezde i gosti ovogodišnjeg festivala nastavili druženje u nešto opuštenijoj varijanti u hotelu Europa.

Uz dobru muziku i piće družile su se brojne osobe iz javnog života, svijeta umjetnosti, kulture, politike i sporta.

Tu su, između ostalih, bili Edin Forto, Elmedin i Dalija Konaković, Branko Đurić Đuro, Tanja Ribič, Zala Đurić, Pjer Žalica, Nikola Kojo, Vedrana Božinlvić, Eric Nelson, Filipoo Tatonni-Marcozi, Adil Osmanović, Lars Gunnar-Wiggemark, Mirvad Kurić i mnogi drugi.

Također prisutne su zabavljali vrhunski muzičari među kojima su Dino Šukalo i Amar Češljar, a opće oduševljenje nastalo je kada se na binu popeo legendarni Đuro koji je izvodbom pjesme “Upala prostate” još jednom pokazao zašto je neprikosnoveni kralj humora na ovim prostorima.

Na ulicama glavnog grada vlada prava festivalska ludnica, ulice su pune, a turisti i građani uživaju u bogatoj ponudi ugostiteljskih objekata.