Specijalna projekcija norveškog dokumentarnog filma “Bravehearts” u Mostaru

Norveško veleposlanstvo u Sarajevu i Nansen dijalog centar Mostar organiziraju specijalnu projekciju norveškog dokumentarnog filma “Bravehearts” u režiji Kari Anne Moe, u srijedu, 14. ožujka u OKC-u “Abrašević” u Mostaru u 16 sati.

Film prikazuje četiri politički angažirane mlade osobe od ljeta 2009. do jeseni 2011. godine, koje se pripremaju se za izbornu kampanju u svojim školama/okruzima, ali tragedija koja se dogodila 22.7.2011. godine promijeni tok kampanje, kao i njihove živote zauvijek.

Nakon projekcije, uslijedit će razgovor koji će voditi Leo Ajkić, poznata medijska osoba iz Norveške i Lara Rashid, preživjela s otoka Utoya.

Cijeli događaj će snimati norveška državna televizija – NRK.

Događaju će, između ostalih, prisustvovati i norveška veleposlanica u BiH Guri Rusten, te predstavnici lokalnih i županijskih vlasti.

Očekuje se prisustvo i članova ogranaka mladih u različitim političkim strankama, srednjoškolaca i nastavnika demokracije iz Mostara, Trebinja, Ljubinja, Jablanice, Konjica, Stoca, Berkovića, Čapljine, Širokog Brijega, Čitluka, te predstavnika lokalnih i međunarodnih organizacija koja se bave pitanjem obrazovanja.

Nakon razgovora s učesnicima, uslijedit će koncert polaznika Mostar Rock School, priopćili su iz NDC-a Mostar.